Neem contact met ons op: | info@verderwonen.nl

menu Innovatiechallenge Leefbare wijken en Buurten - Verder Wonen
Menu

Innovatiechallenge Leefbare wijken en Buurten

Verder Wonen wint Publieksprijs

Verder Wonen maakte onderdeel uit van 'Team 6' die de Publieksprijs won in de innovatiechallenge Leefbare wijken en Buurten georganiseerd door Aedes. Samen met het winnende team gaat Verder Wonen een 'Expertteam ondermijning' opzetten bij Rochdale, Tiwos en Thuisvester. Het opzetten van een 'Expertteam ondermijning' is door de maatschappelijke ontwikkelingen inmiddels nodig bij corporaties. Verder Wonen zorgt onder andere voor experts om het team op te zetten, ontwikkelt trainingen om medewerkers een handelingsperspectief te bieden en zorgt voor procesbegeleiding.

Strijd tegen criminaliteit wint de Publieksprijs!

Mooie woorden uit het juryrapport voor TEAM 6:
Iets betekenen voor je collega’s én iets betekenen voor de huurders. Beide kanten spelen een grote rol tijdens jullie proces van anders denken en anders doen. Jullie hadden behoefte aan meer momenten voor reflectie en aan expertises over de werkende mechanismen van bestaande aanpakken. Jullie zijn met succes in de huid gekropen van diegene die het probleem ervaart (professionals en bewoners). Jullie thema is bijzonder complex en helaas erg actueel. Met als uiteindelijk resultaat twee bijzondere experimenten in jullie eigen omgeving gericht op het vergroten van de weerbaarheid van zowel professionals als ook van huurders tegen criminele ondermijning en verleiding.

Link naar de Aedes website met een terugblik naar de Innovatiechallenge Leefbare wijken en buurten:
https://www.aedes.nl/artikelen/klant-en-wonen/wijkaanpak-en-leefbaarheid/leefbaarheid/finale-innovatiechallenge-leefbare-wijken-en-buurten.html

content image

Archief

Wilt u ook in gesprek gaan met Verder Wonen?

Neem dan contact met ons op.

Onze samenwerkingspartners